Välkommen till Fritt ord 250!

Tryckfrihetsförordningen och offentlighetsprincipen 1766–2016

Webbplatsen Frittord250.se samlar meddelanden, information och material rörande Tryckfrihetsåret 2016.

År 2016 fyller offentlighetsprincipen och den första svenska tryckfrihetsförordningen 250 år. Under Tryckfrihetsåret 2016 kommer en mängd myndigheter, organisationer, föreningar och enskilda intressenter att ha programaktiviteter som uppmärksammar det fria ordet och rätten till fri information i Sverige och i omvärlden, historiskt, i nutid och i framtiden. Frittord250.se samlar information om aktiviteter som relaterar till Tryckfrihetsåret. Här finns också resurser i form av bakgrundsmaterial, källtexter och kontaktuppgifter till personer med engagemang i tryckfrihetsfrågor med mera.

Frittord250.se administreras från Kungl. biblioteket men är en fristående sajt som står öppen för olika organisationer och verksamheter som vill annonsera sina aktiviteter.

Nyheter, frågor och synpunkter mejlas till: info@frittord250.se.

 

 

kbadmin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.