Näthatet och yttrandefriheten

Seminarium om personlig integritet. Onsdag 10 februari 2016 klockan 15–17 ordnar Journalistförbundets yttrandefrihetsgrupp och Institutionen för mediestudier (JMK) ett rykande färskt seminarium om ett statligt utredningsförslag om hur din och min integritet ska få ett starkare skydd, bland annat i sociala medier. Hur långt får man gå på nätet? Behöver vi strängare straff?

Plats: JMK (Enheten för journalistik, medier och kommunikation, Stockholms universitet), Karlavägen 104

I panelen Gudrun Antemar, ordförande i utredningen; Andreas Norlén, ordförande i riksdagens konstitutionsutskott; Daniel Gustavsson huvudsekreterare i Mediegrundlagskommittén, med flera. Moderator: Stephen Lindholm.

Utredningen heter ”Ett modernt och starkt straffrättsligt skydd för den personliga integriteten” och lämnar över sitt förslag den 3 februari.

Läs mer här.

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.