Författarfristaden Växjö lanserar tryckfrihetssajt

Författarfristaden Växjö kommer att ordna många aktiviteter under Tryckfrihetsåret 2016 för att uppmärksamma offentlighetsprincipen och det fria ordet. En särskild sajt har i dagarna lanserats på kommunens webbplats för att ge en samlad överblick över aktiviteterna: http://www.vaxjo.se/-/tryckfrihetsaret/

På sajten berättas om tryckfrihetens och offentlighetsprincipens bakgrund och betydelse i Sverige. Olika aktiviteter anordnas för att stärka medborgarnas kunskap och engagemang i dessa frågor. På sajten finns en evenemangskalender med föreläsningar och andra programpunkter under året. Många av aktiviteterna äger rum i Det fria ordets hus.

Växjös nuvarande fristadsförfattare Erol Özkoray presenteras här.

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.