Masha Gessen på Dramaten

Masha Gessen är en rysk-amerikansk journalist och författare som varit starkt kritisk mot Putin. Som verksam journalist i Ryssland har Masha Gessen själv upplevt hur flera av hennes vänner och kolleger trakasserats och försvunnit under mystiska omständigheter. Masha Gessen tilldelades Tucholskypriset av Svenska PEN 2013. I boken Ord kan krossa betong skildrar hon vilket genomslag punkkollektivet Pussy Riot har fått inte bara i Ryssland, utan i hela världen. Hör henne här i ett samtal med journalisten Michael Winiarski.

Samtalet hålls på engelska.

Lördag 6 februari kl 16.30-18.00, Målarsalen. Fri entré, begränsat antal platser. Biljetterna släpps kl 18:15 i Målarsalens foajé.

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.