Vem bestämmer över media? Föreställning för barn

Orionteatern i Stockholm sätter upp Bruset, en föreställning som vill inspirera mellanstadiebarn att tänka kritiskt kring media.

Vad är en nyhet? Vem bestämmer vad som blir en nyhet?  Hur vet man att det som står i tidningen eller på internet är sant? Vad och vilka får synas i media? Bruset är en rolig, delvis improviserad föreställning som vill göra publiken kritiskt nyfiken på nyheter och omvärlden.

Föreställningen riktar sig i första hand till barn i mellanstadieåldern.

Sally Palmquist Procopé.

Orionteaterns nya chef och konstnärliga ledare Sally Palmquist Procopé står för regin och uppsättningen blir den första hon gör sedan hon tillträdde i januari.

– Medielandskapet håller på att förändras och vi blir mer och mer våra egna redaktörer som söker upp nyheter på egen hand. Därför känns det viktigt att väcka frågor kring hur vi orienterar oss i nyhetsflödet, säger Procopé.

Vid sidan av Sally Palmquist Procopé består det konstnärliga arbetslaget av Stefan Johansson (kompositör), Mats Sahlström (scenografi) och Raimo Nyman (ljus). Gruppen har tidigare samarbetat kring Hans & Greta (Dramaten) och Loranga (Orionteatern). Tove Berglund har ritat kostymerna och Johannes Ferm Winkler på Visual Relief står för videoprojektionerna.

Bruset spelas på Orionteatern (Katarina Bangata 77, Stockholm) 16 mars–15 april 2016 och ger sig därefter ut på turné.

Läs mer om föreställningen och om hur man skaffar biljetter på Orionteaterns webbplats.

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.