Är ingenting heligt? Konstens frihet och ansvar

Tisdagen den 3 maj fortsätter Kungliga bibliotekets och Kulturrådets samtalsserie ”Tisdagar med tryckfriheten”.

Det fjärde samtalet har rubriken ”Är ingenting heligt? Konstens frihet och ansvar” och handlar om konst, kultur och yttrandefrihetens gränser. Är konsten ett frirum med vidare gränser för yttrandefriheten? Får vad som helst sägas i konstens namn? Har konstnärer större eller mindre ansvar än andra för sina handlingar?

Diskuterar dessa frågor gör konstnären Makode Linde (ersätter Farnaz Arbabi), Jan Guillou, författare och journalist, samt Karin Helander, professor i teatervetenskap med särskild inriktning mot barnkultur.

Henrik & Lotta

Samtalet leds av historikern Henrik Berggren och journalisten Lotta Gröning.

Samtalen är öppna för allmänheten och kostnadsfria.

Plats: hörsalen på Kungliga biblioteket, Humlegården, Stockholm.

Tid: tisdag 3 maj klockan 17:00–18:30. Samtalet filmas. Kom i tid!

Ladda ned hela programmet här.

Jonas Nordin

Other posts

 • Och hur svårt är det att kläcka ur sig när det sänds eller vart man kan se det online? Varför ens ha en yttrandefrihet när folk inte kan få med så grundläggande saker i den skit de publicerar?

  • Svårigheten ligger inte i att lämna besked, svårigheten ligger i att se in i framtiden. Programserien ”Tisdagar med tryckfriheten” har filmats ömsom av Kungliga biblioteket, ömsom av SVT Forum. Eftersom fördelningen inte varit klar förrän i sista stund har detta inte kunnat anslås i förväg. Samtalet om konst filmades slutligen av SVT Forum, men det är inte klart när det kommer att sändas. När vi har närmare besked kommer det att meddelas på denna webbplats.

   Samtalen den 22 mars och 19 april kommer att visas på kb.se, men de är ännu inte färdigredigerade. Samtalet den 5 april går, som tidiga meddelats, att se här: http://www.svtplay.se/klipp/7671014/offentlighetsprincipen-en-udda-svensk-ide.

   /Jonas Nordin

 • COMMENTS (3)

  1. Näthatare 04th maj 2016 at 23:31 -

   Och hur svårt är det att kläcka ur sig när det sänds eller vart man kan se det online? Varför ens ha en yttrandefrihet när folk inte kan få med så grundläggande saker i den skit de publicerar?

   Reply
   • Jonas Nordin 09th maj 2016 at 15:39

    Svårigheten ligger inte i att lämna besked, svårigheten ligger i att se in i framtiden. Programserien ”Tisdagar med tryckfriheten” har filmats ömsom av Kungliga biblioteket, ömsom av SVT Forum. Eftersom fördelningen inte varit klar förrän i sista stund har detta inte kunnat anslås i förväg. Samtalet om konst filmades slutligen av SVT Forum, men det är inte klart när det kommer att sändas. När vi har närmare besked kommer det att meddelas på denna webbplats.

    Samtalen den 22 mars och 19 april kommer att visas på kb.se, men de är ännu inte färdigredigerade. Samtalet den 5 april går, som tidiga meddelats, att se här: http://www.svtplay.se/klipp/7671014/offentlighetsprincipen-en-udda-svensk-ide.

    /Jonas Nordin

    Reply
  2. […] diskussionen i efterhand på frittord250.se och SVT […]

   Reply

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.