Fritt ord under Kulturnatt Stockholm 23 april

Under Kulturnatt Stockholm lördag den 23 april har många av huvudstadens kulturinstitutioner öppet hus från klockan 18:00 fram till midnatt. Två av biblioteken väljer att uppmärksamma Tryckfrihetsåret i sitt program.

Riksdagsbiblioteket i Gamla stan kan man bland annat höra förre kanslichefen Bertil Wennberg berätta om arvet efter 1766 och Konstitutionsutskottets planerade jubileumsvolym, riksdagsledamot Björn von Sydow om yttrandefriheten och de svenska grundlagarna och journalisten Lisa Bjurwald om näthat och källkritik på nätet. Det finns också möjlighet att träffa och lyssna till flera riksdagsledamöter.

Riksdagsbibliotekets program för Kulturnatten finns här.

Kungliga biblioteket uppmärksammar Tryckfrihetsåret med föredrag av historikern Jonas Nordin och filmvisningar med censurtema.

Kungliga bibliotekets program för Kulturnatten finns här.

Kulturnatt Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv. Stockholms kulturliv består av allt från statliga kulturinstitutioner till privata gallerier. Hela programmet för Kulturnatten finns här.

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.