Vägledning till yttrandefrihet på nätet

Som den senaste i serien internetguider har Internetstiftelsen i Sverige, IIS, gett ut en uppdaterad version av skriften Yttrandefrihet på nätet. Den nya versionen är författad av journalisten Nils Funcke och ger en kortfattad introduktion till bland annat yttrandefrihetens grunder, ansvar och skadestånd i yttrandefrihetsmål, vilka lagändringar som är under beredning och hur man bör tänka kring vett och etikett på nätet.

Skriften är på 89 sidor och kan laddas ned fritt från IIS:s webbpplats.

Nils Funcke är journalist, författare, debattör och utbildare. Han har varit ledarskribent på Dagens Nyheter och chefredaktör för tidningen Riksdag & Departement. Han har även varit anställd som utredningssekreterare i Yttrandefrihetskommittén (SOU 2012:55). Nils Funcke har tilldelats Stora Journalistpriset, Advokatsamfundets
journalistpris, Landstingsförbundets journalistpris samt nominerats till grävande journalisters Guldspaden. Han har utsetts till Årets lärare vid JMK och författat boken Tryckfriheten, Ordets män och statsmakterna (2:a uppl. 2006).

Internetstiftelsen i Sverige, IIS, är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet i Sverige. IIS administrerar och sköter den tekniska driften av .se-domänerna samt toppdomänen .nu.

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.