Anders Ygeman invigde utställning om tryckfriheten

På Pressfrihetens dag, World Press Freedom Day, den 3 maj öppnar utställningen ”Ordets akt” på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Invigningen förrättades den 2 maj av inrikesminister Anders Ygeman.

Utställningen har tagits fram av Tidningsutgivarna (TU) och visar verk av flera internationella konstnärer, bland andra Tima Radya från Ryssland, Halil Altindere från Turkiet, George Young från Storbritannien och Christian Saldert från Sverige. Därutöver visas en tidslinje med nedslag i den svenska tryckfrihetshistorien. Utställningsansvarig har varit Aura Seikkula.

Utställningsproducent Aura Seikkula, kulturhuschef Benny Fredriksson, TU:s Jeanette Gustafsdotter och inrikesminister Anders Ygeman.
Utställningsproducent Aura Seikkula, kulturhuschef Benny Fredriksson, TU:s Jeanette Gustafsdotter och inrikesminister Anders Ygeman.

Till utställningen har det tagits fram en katalog och en tidning med uppseendeväckande händelser ur den svenska tryckfrihetens historia.

Parallellt med utställningen anordnas också en seminarieserie. Läs mer om utställningen och få en länk till seminarieserien hos Tidningsutgivarna eller hos Kulturhuset Stadsteatern.

Utställningen visas på Kulturhuset i Stockholm fram till den 23 juni. Den 3–10 juli flyttar den till Almedalsveckan i Visby och den 22–25 september kan den ses på Bokmässan i Göteborg.

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.