Lillebror ser dig – mot det genomskinliga samhället?

Tisdagen den 17 maj avslutas Kungliga bibliotekets och Kulturrådets samtalsserie ”Tisdagar med tryckfriheten”.

I det femte och sista  samtalet granskar panelen samtiden och siar om framtiden. Rubriken på samtalet är ”Lillebror ser dig – mot det genomskinliga samhället?”Hur ser yttrandefriheten ut i det digitala samhället och vilka förändringar av öppenheten har vi att förvänta oss? Vad innebär den digitala revolutionen för yttrandefriheten och demokratin? Vem får synas i den digitala sfären och går det upprätthålla den personliga integriteten? Ökar myndigheternas kontroll av medborgarna, eller är det tvärtom? Vilket ansvar har allmänheten i det digitala umgänget?

Diskuterar dessa frågor gör Pelle Snickars, professor i medievetenskap vid Umeå universitet, Eva-Maria Svensson, professor i rättsvetenskap vid Göteborgs universitet, samt Folke Tersman, professor i filosofi vid Uppsala universitet.Henrik & Lotta

Samtalet leds av historikern Henrik Berggren och journalisten Lotta Gröning.

Samtalen är öppna för allmänheten och kostnadsfria.

Plats: hörsalen på Kungliga biblioteket, Humlegården, Stockholm.

Tid: tisdag 17 maj klockan 17:00–18:30. Samtalet filmas. Kom i tid!

Ladda ned hela programmet här.

Tillägg: På grund av problem i förbindelserna mellan Göteborg och Stockholm fick Eva-Maria Svensson med kort varsel ersättas av Pär Trehörning, jurist och ombudsman på Journalistförbundet, vid detta samtal.

Jonas Nordin

Other posts

 • […] tisdagen den 17 maj diskuterade en panel med forskare och skribenter nätdemokrati under rubriken “Lillebror ser dig – mot det genomskinliga samhället?” på Kungliga Biblioteket med stöd av Statens Kulturråd. Samtalet filmades av SVT och kan ses på […]

 • COMMENT (1)

  1. Tre offentliga möten « Avpixlat 21st maj 2016 at 09:03 -

   […] tisdagen den 17 maj diskuterade en panel med forskare och skribenter nätdemokrati under rubriken “Lillebror ser dig – mot det genomskinliga samhället?” på Kungliga Biblioteket med stöd av Statens Kulturråd. Samtalet filmades av SVT och kan ses på […]

   Reply

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.