Tecknad satir är också en del av det fria samtalet

Narren har i långa tider haft till uppgift att säga de sanningar som ingen annan fått eller vågat säga. Den träffsäkra politiska satirteckningen kan blixtbelysa och förklara fenomen som trots långa beskrivande utredningar fortfarande ter sig svårbegripliga. Trots detta är den politiska satiren satt på undantag, skriver Niklas Cserhalmi och Carina Milde från Arbetets museum i en debattartikel. Bryr vi oss bara om den politiska satiren och det fria ordet i andra länder medan vi glömmer bort de bistra villkor som satirtecknare arbetar under i Sverige, frågar de.

Läs artikeln i Journalisten här.

En god nyhet är attsatirtecknaren Saad Hajo, som förra året tilldelades det prestigefyllda EWK-priset, är tillbaka på fast plats i Folkbladet i Norrköping.

Se Carina Milde berätta om den politiska satirens betydelse för det fria ordet i SVT Nyheter Öst.

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.