Yttrandefrihetstema på Kristianstad bokfestival

Vid Kristianstad bokfestival, som äger rum från torsdag den 1 till lördag den 3 september, är tryck- och yttrandefrihet ett synligt tema.

Programmet inleds på torsdagskvällen med en diskussion mellan historikern Jonas Nordin, författaren Ola Larsmo och journalisten Ulrika Knutson om ”det fria ordets betydelse idag”. Programpunkten äger rum på stadsbiblioteket i Kristianstad.

På fredag eftermiddag föreläser Ulrika Knutson ”De farliga böckerna: litteraturen inför rätta under 250 år”. Inte långt därefter håller Jonas Nordin ett föredrag om ”1766 års tryckfrihetsförordning: bakgrund och betydelse”. Bägge dessa föredrag hålls i Kulturkvarteret i Kristianstad.

Alla de nämnda programpunkterna är kostnadsfria.

Se hela programmet och annan information om bokfestivalen här.

 

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.