Se debatt om den inställda debatten!

Fredagen den 2 december fyllde den första svenska tryckfrihetsförordningen 250 år. Kungliga biblioteket uppmärksammade jubileet med ett lunchsamtal om yttrandefrihet i en tid med ett allt hårdare åsiktsklimat där hot och hat blir vanligare. Samtalet föranleddes bland annat av att författaren Gellert Tamas’ presentation på Akademibokhandeln i Stockholm den 3 december ställts in på grund av en uppfattad hotbild.

Samtalet filmades och går att se på KB:s Youtube-kanal.

Medverkar i samtalet gör fotografen och debattören Elisabeth Ohlson Wallin, som utsatts för flera hatstormar, författaren Gellert Tamas, som nyligen utkommit med boken Det svenska hatet, samt Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman. Samtalet leds av författaren Elisabeth Åsbrink. Riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg inleder.

Jonas Nordin

Other posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.